zondag 10 januari 2010

Fruit

Het fruit hier is groter, lekkerder en goedkoper dan in NL. Zelfs ik eet het...

2 opmerkingen:

 1. Wij zitten hier middenin 'sneeuwjachten', driftsneeuw bij windkracht 7 en dat maakt sneeuwduinen. Het was altijd al een fabeltje dat Eskimo's veel woorden voor sneeuw hadden, maar ik denk nu dat wij er veul meer hebben dan hullie. Dirftsneeuw, poedersneeuw, paksneeuw, stuifsneeuw etc. Alsook pakijs, wakijs, krui-ijs en ga zo maar door. Het ene weeralarm na het andere, zat te skypen met Max en ze liet me een gierende sneeuwstorm op de Oudezijds zien. Hier, drie kilometer verderop dwarrelt het slechts gemoedelijk, er steekt nu wel een gierend windje op. Gevoelsmatig is het snerpend koud. Heel Europa trouwens. Zelfs tot diep in Spanje komen de sneeuwschuivers er niet meer doorheen en de Afrikaanse kust meet amper 7 graden. De katten kijken verlangend naar buiten, maar aan deze onbarmhartige kou, daar waag ik mijn beessies niet aan.
  In dat kader: wat is 'spoken' waardoor dit deel van jullie trip niet doorging? Wind, regen, bliksem?
  Mooi verhaal van dat dansende zand, lijkt me spectaculair. Liefs, Eliane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge, jonge wat een toestanden aldaar! En natuurljk de Elfstedengekte, schat ik (we lezen ff geen kranten). Bedankt voor de ijskoude update. Wij gaan weer noordwaarts (vannacht stevig geregend).
  Spoken: in NZ zeggen ze "Four seasons in a day", dat is hier dus mogelijk. Spoken heeft meestal met wind & golven te maken (en litigation natuurlijk)...

  BeantwoordenVerwijderen