dinsdag 19 januari 2010

Nikon Coolpix 6000

Na 1000 foto’s (je hebt er een paar gezien) iets over dit apparaat. Een absolute aanrader voor wie een top-amateur camera wil. Meer mogelijkheden dan een standaard digitaal cameraatje van 5 of 6 Megapixel en niet het gedoe van zo’n grote, zware koelkast om je nek. Leuke features zijn: GPS-coördinaten van je foto’s automatisch vastleggen, continue fotograferen (ongeveer 1 foto per seconde), interval fotograferen (elke x seconden een opname), macro fotografie (tot 2 centimeter) en hulp bij het maken van panorama foto’s. Natuurlijk zijn er ook 20 pre-set instellingen voor bepaalde situaties (portret, tegenlicht, vuurwerk, enz.). Voor de freaks: alles is ook manueel instelbaar (witbalans, ISO-gevoeligheid, sluitertijd & diafragma, enz., enz.). Met een verwisselbaar SD-kaartje van 16Gb heb je ongeveer 2500 foto’s op 13M kwaliteit. De camera is overigens wel “over-engineered” met allerlei onzinnige dingen (zoals aansluiten op een printer, TV, LAN, Nikon site) en de bijbehorende instructies kun je dus overslaan.

Maar ja, voordat je de camera kent moet je de 200 pag. handleiding wel voor je vakantie lezen en oefenen. Met nog een paar dagen te gaan, begin ik de camera te kennen.hier een familie-lid van mijn huidige "motor"...

Ik begin een beetje Kiwi te worden: hier mijn ontbijt van gisteren..


2 opmerkingen:

  1. hoi, kris en wouter, nog een paar dagen dan zit de vakantie er op. maar aan de verhalen en foto's te zien hebben jullie er van genoten!Met fleurtje gaat het goed, de laatste 2weken is zij thuis geweest, had hier te weinig ruimte.Verder een heel goeie terug reis! groetjes van hans en conny.

    BeantwoordenVerwijderen