dinsdag 5 januari 2010

Swimming with Seals (2)

Vandaag zijn we voor het eerst 's avonds in een echt restaurant gaan eten. Het was ons aanbevolen en terecht. Heerlijk gegeten met een fantastisch uitzicht in de Green Dolphin. We vonden dat we het wel verdiend hadden na de barre tocht naar de zeehonden.
Vroeg in de ochtend hadden we ons al in een wetsuit gehesen. In de bus, ruim een half uur varen in de b b b b b b boot onder de grauwe hemel. Daarna het ijskoude water in, waar wij, 11 gekken, een uur lang rondsnorkelden om een zeehondenrots heen. Het was de bedoeling dat de zeehonden met ons zouden zwemmen. Maar de zeehonden keken wat meewarig naar deze rare wezens. Ze schenen te denken: 'Waarom blijven jullie niet op je eigen rots? Je weet toch dat je alleen maar de zee induikt, als het te warm wordt door de zon.' Het werd dus 'swimming without seals'. En na zoveel ontberingen was het eten verdiend en extra lekker.

4 opmerkingen:

 1. Dank voor de Paua-uitleg. Swimming with seadogs klinkt allemaal fantastisch, maar geloof me: swimming with dolphins in Eilat is echt veel comfortabeler...
  Ben benieuwd wat drie dagen uit de lucht met je doet, want je lijkt het wel erg druk te hebben met 'onbereikbaar zijn in NZ'. Have heel veel fun jullie twee, kus, E. (Denk dat de meeste volgers wel weten dat ik Zus ben trouwens).
  Wat lokaal nieuws?
  1. Het sneeuwt en vriest hier nog steeds en er wordt meer ijzel e.d. verwacht. Erg indrukwekkend is het niet, maar het is hier in Amsterdam al wit sinds 18 december (dat is niet overal in Ned. zo).
  2. De president van IJsland gaat Nederlanders toch niet terugbetalen in de Icesave-kwestie. Bos boos natuurlijk.
  3. Je moeder heeft Oud- en Nieuw overleefd. Ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik trek alles in, vandaag was het dus Heel Indrukwekkend. Het begon te sneeuwen, en hoe! In drie kwartier lag er meer dan een decimeter en het ging maar door. Naar later bleek: alleen in en rond Amsterdam. Ben naar huis geglibberd zonder winterbanden. Maar goed ook: er kwam een verkeersinfarct van 180 kilometer! Zie je dat voor je, 180 kilometer file, uitsluitend in en om Amsterdam? Ook dat was dus indrukwekkend. (Verder is het wel hele mooie, witte, blijvende paksneeuw ook!). Kus, enjoy verder, Eliane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Persoonlijk een paar heelzware weken achter de rug, maar vanuit een heel koud en wit Nederland wens ik jullie enorm veel prachtige ervaringen met NZ en met elkaar.
  Peter M.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eliaan: Dank voor je update over NL. Lijkt me een soort 'crisis', maar bewijst weer de kracht van Mother Nature. Geniet van de sneeuw! Wat betreft IceSave & Bos: daar ben ik echt niet mee bezig... Maar toch bedankt. Leuk om 'opeens' van een zekere afstand nar NL te kijken (sneeuw, ijs, Bos, what the heck), snap je?

  Peter: Hoop dat het nu beter is. Kan me voorstellen dat je 'in public' daar niet over wil spreken. Je kunt me ook mailen (maar ik reageer niet zo snel).

  BeantwoordenVerwijderen