dinsdag 12 januari 2010

Golf (4)

Stel je hebt een National Park met drie actieve vulkanen. Wat doe je dan? Nou gewoon, je bouwt een kasteel (“Chateau” zelfs) met 109 kamers en verhuurt die tussen de NZ$ 190,- en NZ$1000,- En je legt er maar meteen een 9-holes golfbaan naast. Die verleiding was te groot, zeker toen ik de prijzen hoorde: NZ$ 9,- green fee, NZ$ 10,- set huur en NZ$ 2 per golfbal. Nog geen eur 12,50 voor een unieke ervaring op de hoogste en raarste golfbaan waar ik ooit gespeeld heb. En de hele baan voor mij alleen! Het leek gemakkelijk, maar was het niet (erg lang, verradelijke hindernissen en een driver die me niet lag). Laten we het er op houden dat ik slechts twee ballen ben kwijt geraakt en nooit slechter gescoord heb dan dubbel par en nooit beter dan double bogey. Wat maken we toch een leuke dingen mee!


Chateau "Tongariro" met op de achtergrond de actieve vulkaan met dezelfde naam gezien vanuit de golfbaan (zie ook dat gemene lange gras).
Een putt van een meter of vijf... Op de achtergrond Mt. Ngauruhoe. Gebruikt als Mt. Doom in Lord of the Rings.
Zo'n uitzicht heb ik nog nooit gehad.
Je kijkt wel 50 km ver...
Weer zo'n putt.. Zie Chateau en Vulkaan.

2 opmerkingen:

 1. He Kristi en Wouter,

  Nog even wat feiten van mijn favoriete vulkanen.
  De sneeuwvulkaan heeft Ruapehu en de andere vulkaan Nwarahohi (niet helemaal goed geschreven) Alleen Ruapehu is nog actief. Tongariro is de oudste vulkaan en doet het al eeuwen niet meer.

  Tja wij hadden in het begin het ook erg koud.
  Groet Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt gelijk. Ik heb de namen een beetje gegokt. Zal het nog aanpassen.

  w

  BeantwoordenVerwijderen