donderdag 31 december 2009

Oudjaar


Wat lastig toch, dat er zo weinig telefoon- en internetbereik is in NZ. De laatste 120 km bijvoorbeeld was er noch een benzinepomp, noch telefoonbereik. Vandaag zijn we 47 km naar Fox glacier gereden, omdat we vanuit daar in ieder geval de beste wensen voor het nieuwe jaar kunnen verzenden. Bij deze! Met veel mooi vuurwerk. Hier zal het, net als de kerst, wel ongemerkt voorbijgaan. We zijn meteen maar even naar de onderkant van deze gigantische Fox gletscher gewandeld, die uitmondt in het groene regenwoud. De gletscher trekt zich wel steeds verder terug en het regenwoud rukt op. Bordjes langs de route: tot hier kwam de gletscher in 1750, tot hier in 1935, tot hier in 1975. Daarna nog een half uur lopen en dan sta je 80m van dit ijzig geweld. De lucht was bijpassend grauw en er vielen wat regendruppels. De bergtoppen waren in nevelen gehuld. En vanaf deze plek wensen wij iedereen net zo’n prachtige vakantie in 2010 toe als wij nĂ¹ meemaken.

6 opmerkingen:

 1. GOOOD! Wouter ik verstond je nauwelijk, heb je mijn SMSje gehad??

  Kus Kasper!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wouter en Krist,

  een heel gelukkig nieuwjaar vanuit Egypte de rode zee.

  Simone en Krijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn nog oud, jullie zitten al in Nieuw! Een fijne vervolgtocht, veilige terugtocht en laten we het Allerbeste van 2010 maken!
  Heel veel liefs van Eliane, Tim, Max en Niek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank jullie wel allemaal.
  SMS-en en telefoneren gaat hier maar matig...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi, kris en wouter.de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar,31 dec. hebben wij de eerste mail van jullie ontvangen,sms;jes niet gehad van ons begrepen we.fijn dat jullie zo genieten. prachtige foto's we hadden probleem met de computer ,met fleurtje gaat alles goed !veel liefs hans en conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Conny,
  Jullie ook de beste wensen. Fijn dat het goed gaat met de poes. Je kunt me ook mailen.
  Kristi

  BeantwoordenVerwijderen